Malaya

 • Terapi hormon kanak-kanak keliru jantina bukan sains!

  Oct 20, 2017

  Kanak-kanak yang bergelut dengan kekeliruan jantina dengan kelamin biologi mereka, tidak seharusnya didesak dengan rawatanrawatan terapi transgender, sebaliknya diberikan rawatan yang membantu kanakkanak tersebut menyembuhkan punca-punca penyakit yang tidak disedari, kata doktor yang pakar dalam bidang tersebut.

 • Kekuatan-Nya boleh mengubah segala sesuatu!

  Oct 20, 2017

  Negara kita Malaysia memang diakui oleh negara luar sebagai negara yang aman damai, makmur dan berteraskan demokrasi.

 • Misi di Jantung Hati Iman Kristian

  Oct 20, 2017

  Hari Minggu Misi Sedunia 2017

 • Sentiasa ada makna di sebalik pengorbanan kita

  Oct 20, 2017

  Apakah maksud kita yang sebenarnya apabila kita mengatakan bahawa kita telah melakukan satu pengorbanan? Adakah ianya… “Saya mengorbankan kerjaya saya kerana anakanak saya! Saya banyak berkorban demi kerjaya saya! Cinta menuntut kita melakukan banyak pengorbanan!”

 • Damai sejahtera Tuhan akan melindungi kamu!

  Oct 20, 2017

  “Damai sejahtera Tuhan, yang melampaui segala akal, akan memelihara hati dan fikiranmu dalam Kristus Yesus,” kata Uskup Agung John Wong kepada 95 orang calon Penguatan pada 8 Okt lalu sempena Hari Paroki Holy Rosary, Limbahau (HRL).

 • Bapa Uskup hadiri pembentukan Kerasulan Belia pertama di Our Lady of Fatima

  Oct 20, 2017

  Pada 17 September 2017 yang lalu seramai 11 pemimpin belia dari Paroki Our Lady of Fatima (OLOF), Beluran telah bertemu sekali lagi dalam mesyuarat bagi menubuhkan Kerasulan Belia Paroki (KBP) OLOF. Pemimpin - pemimpin belia ini datang dari St. Yohanes Sakilan Desa, St. Paul Ulu Dusun dan OLOF Beluran.

 • Vatikan terima pengunduran Uskup Ruteng

  Oct 20, 2017

  Paus Fransiskus pada hari Rabu 11 Oktober 2017 menerima pengunduran diri Msgr Hubertus Leteng dari jabatannya sebagai pemimpin pastoral di Keuskupan Ruteng, Flores, Nusa Tenggara Timur.

 • Syu Kii anjur doa sebagai persiapan kedatangan Sri Paus

  Oct 20, 2017

  Kunjungan Paus Fransikus ke Myanmar dan Bangladesh akan menjadi momentum untuk mengenali perjuangan kemerdekaan di negara masing-masing negara, penekanan terhadap rasa hormat terhadap orang yang berlainan agama dan memberi semangat kepada komuniti Katolik tempatan untuk terus menyumbang bagi kebaikan negara serta menjadi rakyat yang budiman, berbelas kasihan dan murah hati.

 • Paus Fransiskus ulangi komited lindungi martabat kanak-kanak

  Oct 20, 2017

  Mengakui gereja sering kali gagal melindungi anak-anak dari penderaan seksual, Paus Fransiskus berjanji untuk bekerja keras dan komited untuk melindungi kanak-kanak di bawah umur dan martabat mereka, termasuk secara online.

 • Memperingati 100 tahun penampakan Bonda Maria di Fatima

  Oct 20, 2017

  Umat KKD, KUK Kg. Ramayah dan Totoikon/Divatto Penampang bergambar bersama selepas berdoa Rosario di Dewan Raya Kg.