Retret singkat bantu wanita Katolik tangani stress

Retret singkat Komisi Kerasulan Wanita Katolik (KKWK) Keuskupan Sandakan baru-baru ini telah membawa para wanita Katolik merenung tema “Wanita Sabar dan Beriman.”

Sep 22, 2023

Retret singkat membantu KKWK menemui kembali pengharapan di dalam Tuhan.


Beluran, SANDAKAN: Retret singkat Komisi Kerasulan Wanita Katolik (KKWK) Keuskupan Sandakan baru-baru ini telah membawa para wanita Katolik merenung tema “Wanita Sabar dan Beriman.”

Retret sehari bertempat di Gereja St Paul, Ulu Dusun disertai le-bih 60 orang peserta. Matlamat retret ini ialah memberi penyegaran iman kepada para wanita dan ibu, khususnya dalam menghadapi cabaran melayani keluarga.

Penceramah utama retret, Sdra Gilbert Ondoi memberikan beberapa contoh wanita hebat dan berani dalam Alkitab sebagai sumber inspirasi para wanita Katolik.

Semasa retret ini juga diadakan mesyuarat KKWK peringkat Paroki Our Lady of Fatima, Beluran dan meraikan ulang tahun ketujuh penubuhan KKWK Paroki OLOF Beluran.

Pada sebelah petang semua peserta menghadiri Misa Senja yang dipimpin oleh Fr Stephen Esquerra di Gereja St Paul, Ulu Dusun.

Selepas retret, para wanita yang sering mengalami tekanan kerana rumahtangga, pekerjaan dan persekitaran, berasa diteguhkan serta menumbuhkan rasa damai dalam pemeliharaan Tuhan.

Total Comments:0

Name
Email
Comments